Drie goede daden ANOROC

Drie goede daden per dag

P

as op de terugweg dringt het tot me door. Ik hoor weer in mijn oor: “Roosmarijn, do 3 acts of kindness”. Deze tip geeft jouw dag misschien ook een glinsterend (sneeuw-) randje.

Een ander helpen helpt jou

Zo makkelijk kan het zijn…

Vanmorgen bracht ik mijn jongste naar school met de auto. Lang niet meer gedaan. Ik geef een fietser van rechts voorrang die eigenlijk haaientanden heeft. Blij kijkt ze me aan terwijl ze de heuvel op zwoegt tegen de wind in. Op school pak ik een knuffel op van een kindje dat niet merkt dat z’n vriendje is gevallen. Op de terugweg nog even boodschappen doen nu het nog rustig is in de supermarkt. Een oudere man heeft wat moeite met het karretje en ik geef hem voorrang.

In de auto terug geniet ik van de witte wereld. Ik voel me heerlijk! Dan opeens hoor ik het stemmetje van de Ayurvedische doctor die for the Art of Living op Bali het Happinez Program geeft. Doe elke dag 3 goede daden. Je wordt er gelukkiger van. Nu snap ik me waarom ik me blijer voel dan al die dagen thuis.

Onbewust pakte ik een gewoonte weer op toen ik weer buiten kwam. Een gewoonte die ik ruim 2 jaar geleden leerde en daarna dagelijks oppakte.

Een studie in PNAS (jan’20 – Altruistic behaviors relieve physical pain)
wees uit dat het doen van een goede daad niet alleen de ontvanger helpt, maar de gever ook fysiek plezier en pijnverlichting geeft.

  • Geef een onverwacht compliment.
  • Geef iemand voorrang
  • Plant een boompje.
  • Vertraag zodat iemand voor jou in het verkeer kan ritsen. 

Hoe mooi is dat? Ik wens jou ook 3 goede daden vandaag. Welke kun jij zelf bedenken? 💙

De kracht van vriendelijkheid is oneindig. Vriendelijkheid betekent in feite een onzelfzuchtige daad die door een individu wordt uitgevoerd om iemand gelukkiger te maken zonder enige compensatie.”
 

 

3 goede daden ANOROC

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *